Vermoeidheid


Vermoeidheid is een klacht die je veel hoort om ons heen.


Vermoeidheid is een klacht die je veel hoort om ons heen. Het lichaam geeft een signaal af waar je niet gauw bij stil wil staan. Is het niet dat we allemaal wel eens moe zijn? Dus gaan we door met waar we mee bezig zijn. Er zijn vele oorzaken die moeheid veroorzaken zo als ijzergebrek, slecht slapen, wisselende bloedsuiker spiegel, vitaminegebrek, zorgen maken, ingehouden emoties etc. Als de moeheid lang aanblijft is het wijs dit te laten onderzoeken en niet maar door blijven gaan tot dat het te laat is.


Vermoeidheid wordt ook niet echt aangezien als een klacht maar meer dat het lastig is. Consumerende ziekten zoals kanker hebben altijd vooraf zware moeheid als klacht. Ook constant malen in je hoofd verbruikt veel energie. Niet voor niets hebben de oude Chinese heelmeesters gezien wat piekeren en zorgen maken de alvleesklier (pancreas) aandoet. Vele biochemische reacties kunnen pas plaats vinden als het enzymatisch proces goed verloopt. Zonder dit verloop, geen energie. Slecht naar de toilet gaan is ook een hekel punt voor moeheid. Gifstoffen blijven te lang in de darmen en worden weer opgenomen en de lever moet dan weer overuren draaien.


Er is een oud gezegde die Hypocrates geponeerd heeft "Moeheid is een ziekte van de lever".  Dit wil zeggen dat de lever zijn taken niet goed meer kan uitoefenen en een signaal aan het lichaam af geeft. Andere organen geven een signaal meestal in pijnvorm af naar het lichaam. Neem langdurige vermoeheid in acht en laat het onderzoeken want niets is kostbaarder dan je gezondheid