Vaccinaties


Meningen zijn nogal verdeeld over vaccinaties.

De meningen zijn nogal verdeeld over vaccinaties. Duidelijk is dat vaccinaties duizenden levens gered heeft maar ook schade heeft veroorzaakt. Omdat de mensheid elke dag bedreigd wordt door duizenden bacteriën en virussen is er door de wetenschap een antwoord gezocht om deze bedreiging tegen te gaan. Dit heeft geleidt tot het ontstaan van medicijnen die van afgezwakte bacteriën en virussen gemaakt zijn en d.m.v. inspuiting toegediend worden.

Een goed afweermechanisme zal hierop reageren. Het lichaam gaat zich verweren en bouwt anti stoffen tegen een desbetreffende bacterie of virus.

Wordt men besmet dan heeft het lichaam anti stoffen tegen de desbetreffende bacterie of virus reeds aangemaakt. Met een vaccinatie wordt men eigenlijk moedwillig ziek gemaakt om een reactie teweeg te brengen in het lichaam. Niets aan de hand zou je zeggen. Voor een lichaam die aardig in balans is zal het geen grote bijwerking hebben maar voor gevoelige mensen en mensen die in onbalans zijn kan de vaccinatie nadelige gevolgen kunnen hebben. Het vaccinatiemiddel bevat conserveringsmiddelen die vervelende eigenschappen kunnen hebben. Na derig jaar observatie en behandelen heb ik talloze reacties gezien die grote gevolgen veroorzaakt hebben. Vaak ziet men na een tweede vaccinatie DTP of DKTP reacties optreden waar ouders niet bij stil staan, zoals het ontstaan van eczeem, koemelk allergie, allergie tegen andere voedingsmiddelen etc.

Bij navraag zijn het meestal baby`s die geen borstvoeding krijgen. Het is fysiologisch bekend dat het afweermechanisme zich voor 80% in het darmgestel bevindt. Bij een baby is het afweermechanisme nog in een leerstadium. In mijn optiek vind ik dat er te snel bij een baby gevaccineerd wordt. De darmen hebben ongeveer 6 maanden nodig om het immuunsysteem op te bouwen en daar wordt totaal geen rekening mee gehouden. De vaccinaties beginnen in 2e maand en krijgt de baby tegenwoordig een cocktail van verschillende ziekten. Door te snel vaccineren kan een opbouwende immuunsysteem behoorlijk door elkaar geschud worden.

Ook ziet men dikwijls dat volwassen zich moeten laten vaccineren wanneer men op reis gaat naar een land met risico.

De vaccinaties vinden plaats meestal onder een hoge stress (adrenalinespiegel is dan verhoogd). Het immuunsysteem draait dan op hoge toeren. Op plaats van bestemming gaat men ontstressen zodat het immuunsysteem kan bijkomen. Het is bekend dat een hoge stress situatie het lichaam beschermt. Doordat men meer in ontspanning raakt tijdens een vakantiereis laat het afweermechanisme zien wat voor roofbouw men gepleegd heeft. Dit betekent dat het afweermechanisme zijn verdedigende taken niet optimaal zijn en men open staat voor een eventuele besmetting via voeding, wondjes etc. Behandeling(en) bestaan meestal door het toedienen van anti - biotica`s en het darmstelsel (afweermechanisme) nog meer ontregelen. Meeste mensen komen met heftige darmproblemen terug. De vele onderzoeken na terugkomst ten spijt is het resultaat vrijwel altijd negatief. De combinatie vaccinatie en een hoge stress situatie is meestal de veroorzaker van dit leed. Wij noemen dat een postvaccinatie syndroom. Om dit alles te voorkomen kan men voor de vaccinatie en direct op de dag van de vaccinatie een homeopathisch middel innemen om dit te voorkomen.


Het middel heet THUJA (levensboom) in de potentie D30. Voor een baby wordt een half tabletje fijngemalen en opgelost in melk of water en een dag voor de vaccinatie gegeven. Na de vaccinatie weer een half tabletje fijnmalen en weer oplossen in melk of water en laten innemen. Voor volwassen is twee tabletten voor de vaccinatie onder de tong opzuigen en na de vaccinatie weer twee tabletten onder de tong opzuigen. Dit voorkomt dat het immuunsysteem ontregeld wordt.


Belangrijk is dat men zich niet laat vaccineren als men zwaar verkouden, griep of een ziek gevoel onder de leden heeft. Wacht liever tot het voorbij is. Dit geldt ook voor baby’s en jonge kinderen. Bij baby's geef ik het advies pas op de 6e maand pas te beginnen met vaccinatie en alleen de DKTP en niet de BMR. Ik wordt dagelijks geconfronteerd met de negatieve uitwerking van de snelle en te vroege vaccinaties. Vooral de baby's die met een zwak darmgestel worden geboren zijn de dupe.


Wil men meer weten over dit item dan is het de moeite waard om de desbetreffende literatuur te lezen. “Vaccinatie en immunisatie” van Leon Chaitow en het boek “A Shot in the Dark” van Barbara Fischer-Loe.


Praktijkervaringen van Heilpraktiker H.A. Stormer