Sinusitis (Bijholteontsteking)


Je kunt met een bijholteontsteking behoorlijk in een vicieuze cirkel belanden.  Regulier wordt er meestal een anti-biotica kuur voor gegeven.

In mijn praktijk zie ik deze mensen soms radeloos binnenkomen omdat de anti-biotica kuren niet heeft aangeslagen.  Dit komt dat er niet meer goed nagedacht wordt. Als er iets niet goed gaat met het lichaam dan probeer het lichaam dit door te geven via verschillende kanalen die ter beschikking staat.

Bijholte ontstekingen kunnen ontstaan als de weerstand in de slijmvliezen veranderd. Bacteriën die in een gezond slijmvlies niets te zoeken hebben kunnen toeslaan als het milieu in de slijmvliezen veranderd. Aangezien wij aan de binnenkant bekleedt zijn met slijmvlies (het puntje van de neus tot aan de anus) betekend dit, dat als er iets mis is in de diepere nivo`s van dit traject dat het lichaam dit kenbaar wil maken. Het zoekt dan een nivo op waar het sneller opvalt.

Causaal gedacht is een bijholte ontsteking een uitingsvorm van een slecht werkend darmstelsel. Meestal wordt er direct anti-biotica voorgeschreven omdat complicaties richting hersenen te voorkomen. Op zich een goede redenatie voor de korte termijn. Ik ken patiënten die het 3 x per jaar een antibiotica wordt voorgeschreven.

Er zijn er bij die jaarlijks sinusitis krijgen. Na jarenlang anti-biotica gebruikt te hebben zie ik vaak een totale ontregeling van het immuunstelsel en ja er zijn erbij die allergisch zijn geworden voor anti-biotica. Gevolg is dat het maag-dramstelsel ontregeld wordt.

Buiten een ontregeld darmstelsel zijn er nog andere factoren die in acht genomen moeten worden zoals bij mannen de relatie bijholte - prostaat en vrouwen de relatie bijholte - eierstokken.

Door de darmen goed onder handen te nemen doorbreek je de vicieuze cirkel. Een bijkomende zaak is dat mensen die chronisch lijden aan deze kwaal alles met het "hoofd" willen oplossen!! (doordenker)