Onvruchtbaarheid


Onvruchtbaarheid is een item waar je niet zomaar......  


                           


Onvruchtbaarheid is een item waar je niet zomaar luchtig over praat. Een vrouw die een kind wenst en tegengewerkt wordt door haar eigen lichaam maakt haar erg onzeker.


Er zijn veel invalshoeken waarom een vrouw niet zwanger kan worden. Een eileider kan verkleeft zijn of myomen kunnen een oorzaak zijn, maar ook een te laag oestrogeengehalte kan een vruchtbaarheid bemoeilijken.


Veel vrouwen zullen ook de reguliere onderzoeken ondergaan en waarschijnlijk wordt bij de man ook gekeken hoe sterk zijn zaadcellen aanwezig zijn. Al met al best een slopend gebeuren. Vooral als de onderzoeken uitwijzen dat er niets aan de hand is. Men gaat verder om op een natuurlijke weg zwanger te geraken, maar als het dan toch niet lukt bouwt de vrouw een hoge stress op. Elke maand is het spannend en als toch de menstruatie door komt dan is de vrouw diep teleurgesteld.


Het kan tot een geestelijke kwelling leiden. Vele vrouwen beslissen toch voor een kunstmatige bevruchting.  Ik hoef waarschijnlijk niet uit te leggen hoe belastend dit voor het lichaam en geest kan zijn voor de vrouw in kwestie.

Wat ik waarneem in mijn praktijk is dat steeds meer vrouwen moeilijker in verwachting raken en dat het zelfs met een kunstmatige bevruchting het niet altijd lukt. Voor mij is dat niet vreemd omdat ik bij de vele metingen onregelmatige insulinespiegels zie, wat weer tot een onregelmatige hormoonhuishouding leidt.


De vrouw in de huidige maatschappij staat z`n mannetje d.w.z. dat zij meer bewust is wat ze wil en hoe ze haar leven wil inrichten. Ze zal niet jong aan kinderen beginnen omdat ze een zekere positie moet bereiken in haar werk.
Veel vrouwen gaan gemiddeld op hun 14e jaar aan de pil tot ongeveer de 29e jaar. Er zijn vrouwen bij die 10 jaar een prikpil hebben gekregen en als ik vraag waarom ze dit gedaan hebben dan zeggen ze “dat het lastig is om elke maand een menstruatie te krijgen”. Zolang je anti-conceptie gebruikt ben je kunstmatig zwanger en bij langdurig gebruik kunnen er blokkades in het lichaam ontstaan.


Onzin, zegt de klinische kant want dat is niet bewezen. Ja, zeg ik op mijn beurt dat klopt, maar is het niet zo dat je je eigen kip niet wil slachten omdat die gouden eieren legt? Dus waarom een onderzoek plegen naar dit fenomeen. Dagelijks wordt ik geconfronteerd met klachten die voortvloeien door een langdurig gebruik van anti-conceptie. Vooral de "Diana" pil geeft zware problemen.


Bij alle vrouwen die zo graag in verwachting willen zijn en het niet lukt om in verwachting te geraken, heb ik een hormonale disbalans gemeten. Bijkomende factor is dat het voedingspatroon absoluut niet goed was. Verschillende apparatuur geeft veelal aan dat de insulinespiegel niet in orde is. Laat men dit op een klinische manier testen met de zogenaamde GTT (bloedsuiker waardebepaling) test dan komt er meestal niets uit. Dit heb je ook vaak met een reguliere schildkliertest.


Het zou te diep gaan om de geestelijke kant te belichten van dit aspect. Een kind krijgen is een gift van het Universum!