Lavendelveld langs de route de Napoleon

Etherische oliën


Etherische oliën hebben een krachtige werking op lichaam en geest. De geuren van deze oliën geven al een reactie in het lichaam. Vroeger waren deze oliën alleen voorbehouden aan parfumiers. Alleen Lavendel was voor het publiek beschikbaar.

Op dit moment zijn er veel olien op de markt maar helaas niet altijd van goede kwaliteit. Wees kritisch en vraag desnoods waar de oliën vandaan komen.


Goede merken zijn Extrence en Prima Vera. Elk olie heeft verschillende eigenschappen en werking op het lichaam. Gebruik ze niet inwendig omdat men een behoorlijk inzicht nodig heeft in de biochemische reacties van het lichaam. Als je interesse hebt om met deze olie te willen werken is het wijs om een cursus te volgen.

Persoonlijk werk ik al 25 jaar met deze oliën en hebben talloze mensen de kracht van deze oliën mogen ervaren. Om je enthousiast te maken voor deze oliën geef ik een paar veilige tips:


Anti - stressolie: 10 ml amandelolie mengen met 3 druppels Geranium en 3 druppels Neroli compositum. Voordat je slapen gaat smeer je wat van dit mengsel op en langs je ruggegraat. Ervaar dan wat dit mengsel met je doet.

Wist je dat pure lavendelolie bij gesloten brandwonden de beste remedie is en dat Tea Tree olie antibiotica-achtige eigenschappen bezit?

Probeer het maar en je zult ervaren hoe de natuur ons kan helpen!