Afvallen


Afvallen is een voortdurende strijd tussen het fysieke en het mentale vlak. Een strijd tussen straffen en belonen. Een strijd tussen discipline en onverschilligheid. Het ene moment van verantwoordelijk zijn en andere moment van rebellie. De basis van dit "jo-jo" effect ligt vaak in de jeugdjaren.

Dit fenomeen is bekend in beide geslachten maar het grootste probleem manifesteert zich bij de vrouwen. Waarom zou je zeggen? Dit komt dat het hormonale huishouding bij de vrouwen complexer in elkaar steekt dan bij de mannen.

 

Bij de meisjes zal dit zich  uiten in vervelende menstruatieproblemen (pms klachten) en het zwalken van de geest. Deze problemen gaan vaak gepaard met (vr)eetbuien. Meestal zijn het zoetigheden gecombineerd met producten die een hoog vetgehalte herbergen (kaas).

Door deze problematiek ontwikkelen ze een bepaald gedragspatroon (slachtoffer gevoel en het zoeken naar troost) en dit wordt geregistreerd door de cellen.

Er ontstaat een soort haat liefde verhouding met jezelf.

Deze boodschap wordt opgeslagen en zal de rest van je leven je achter volgen. Er komt nog een factor bij. Door de menstruatie klachten wordt er dan besloten door arts of ouder om aan de anti-conceptie te gaan. Dit nu, is fataal voor het meisje omdat het enerzijds de doorrijping van de hormonen dwarsboomt en anderzijds, het meisje nu kunstmatig zwanger is. Veel zwangere vrouwen houden er een abnormaal eetgedrag op na tot dat ze bevallen zijn. Bij zowel vrouwen als mannen die overgewicht hebben meet ik een hormonale disbalans

Dit is een beschrijving waardoor men dik kan worden vanuit de puberteit. Zo kan ik nog verschillende oorzaken beschrijven die te maken hebben met overgewicht zoals:

 

Schildklier (klinisch niet altijd te bewijzen)

  • Emotionele stress (echtscheiding - overlijden kind/partner – aanranding enz.)
  • Programmering vanuit kindtijd  (je bent te mager en dus bijmesten)
  • Negatief zelfbeeld
  • Anti - Depresse medicatie
  • Sterk schommelende bloedsuikerspiegel

 

 

Onthoudt, dat het lichaam als laatste een vetlaag wil opruimen. Dit kost namelijk veel energie!

Als je echt wilt afvallen zal je eerst bewust moeten worden om oude programma`s naar nieuwe programma`s te willen veranderen!!

Vele diëten heb ik zien komen en gaan de laatste 30 jaar met wisselende successen en teleurstellingen. Je hoop vestigen op een dieet,  zonder bewust te worden waarom je aangekomen bent is eigenlijk een rad voor ogen draaien. Als mens zoek je altijd de makkelijkste uitweg. Dit werkt voor een bepaalde tijd maar dan loopt je vast!!

Het leven vraagt elke dag niets anders dan een bewustwordingsproces hoe je jezelf lief kan hebben met alles er op en er aan. Dan pas kan je de opgelegde meetwaarden (pesterijen/opmerkingen)  van de buitenwereld naast je neerleggen.